ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Оригинали на Анди Уорхол изложиха в панаира

Иконата на поп арта подреден до Златю Бояджиев, Ангел Василев, Борис Димовски, Димитър Казаков – Нерон, Димитър Киров- ДиКиро, Илия Бешков, Кольо Видковски и Цанко Лавренов

Оригинални творби на Анди Уорхол имат шанса да видят посетителите на панаира в следващите няколко дни. Работите на иконата на поп арта са подредени до рисунки на най-великите български художници в импровизирана мини галерия в палата №2 на изложбеното градче. Там върви Италианския фестивал на красотата, който стартира днес и който тази година се провежда под знака на Европейска столица на културата.

Повечето от творбите не са показвани до момента и са част от личната колекция на Давиде Кристиано, един от организаторите на фестивала. Можете да видите култови литографии на Уорхол от цикъла Мерилин Монро, няколко негови рисунки, включително на Статуята на свободата и Лайза Минели, както и доларовите му творби.

Край работите на Уорхол са подредени рисунки и картини на Ангел Василев, Борис Димовски, Димитър Казаков – Нерон, Димитър Киров- ДиКиро, Златю Бояджиев, Илия Бешков, Кольо Видковски и Цанко Лавренов. „Тази колекция показва всички художници през призмата на рисунката, а рисунката е един от най-демократичните и изразителни видове изкуство. За мен е чест, че можем да представим техни творби пред участниците на фестивала и гостите на Пловдив“, коментира Давиде Кристано.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина